2011 12 Mar

Blir så j*kla nervös

Skrivet av Arkiverat i Klimatsmart,Politik,Samhälle

Katastrofen i Japan kan inte undgått någon. Förödelsen är total av de bilder som kommer.

Just nu är kärnkraftverket Fukushima 1 i fokus då man är orolig för radioaktivt läckage. En expolsion har skett och i vissa tidningar kan man nu läsa att radioaktiviteten är 20 gånger högre än normalt vid anläggningen. Experter försöker lugna men jag oroar mig för att det ska komma mer obehagliga nyheter gällande kärnkraften i Japan.

Det kan inte heller vara helt lätt att fixa problemet då så mycket av infrastrukturen runt om kring är helt ödelagd. Bara att ta sig dit med reservdelar kräver sitt. Jag hoppas verkligen att det hela slutar bra och att vi bara får oss en rejäl väckarklocka.

Kanske ska vi ta detta som en varning för att kärnkraften är otroligt farlig och kanske inte så miljövänlig som man vill tro. Riskerna är stora. Det kan inträffa naturkatastrofer. Ingen trodde terrorister skulle meja ner WTC med jumbojets men det skedde. Nästa gång kanske det är ett kärnkraftverk. Eller, och kanske det mest troliga, råkar vi ut för ett teknisktfel orsakat av den mänskliga faktorn.
Även om det går bra så får vi också ett avfall som hela tiden växer och det måste också tas hand om. Inte bara just nu utan i hundratals, kanske tusentals, år.

Jag blir så jäkla nervös!

Inga kommentarer

Trackback URI | Comments RSS

Lämna en kommentar

Pencils