2008 20 Apr

Hyresrätten är död

Skrivet av Arkiverat i Bostad

Läser ännu en artikel om hyresrättens osäkra framtid i DN

”Brist på bostäder för flyktingar och äldre” lyder rubriken. En bit in artikeln framkommer också att ungdomar och ekonomiskt svaga också har det svårt. Men om sanningen ska fram så är det nog svårt för alla som vill bo i en hyresrätt. Själv är jag 37år och har fortfarande inte en egen lägenhet. Nej jag bor inte hos mamma utan flyttar runt bland sk. korttidskontrakt i väntan på att det ska bli min tur. I snart 17 år har jag stått i bostadskön för att få min drömlägenhet inne i stan men som det ser ut nu så kanske den drömmen aldrig blir verklighet. Dels för att det byggs så få nya lägenheter och de som finns kommer förmodligen inom kort att ha marknadshyror. Hyror som jag inte har råd att betala. För hade jag haft råd, eller iaf ansett mig vara villig att prioritera 60-70% av min nettoinkomst på en bostad så hade jag köpt en bostadrätt. Men jag vill göra annat i livet än att bo.

Så det är nog dags att inse att hyresrätten är död! Och därmed också börja drömma om en lägenhet i Svappavaara. Fast där finns det väl inga jobb.

4 kommentarer

4 svar på inlägget “Hyresrätten är död”

 1. danielon 24 Apr 2008 at 14:21 1

  Vill man endast ha en lägenhet i innerstan får man skylla sig själv om man är bostadslös. Själv fick jag tag i en hyresrätt på en månad i en närförort. Bara 20 min t-bana in till stan, det överlever man faktiskt!
  Det är bra mycket trevligare än att bo i en flyttkartong…

 2. Spikenon 24 Apr 2008 at 14:42 2

  Visst är det så! Alla gör vi våra val. Frågan är bara om man gjort rätt val med tanke på att hyresrätten snart är död. Men man kan ju göra som du flytta till Svappavara. Visst det är ett val det också…

 3. Svappavaaraon 12 Maj 2008 at 21:00 3

  Svappis har fina jobb, NER I GRUVAN! men inga lediga lägenheter, så bo kvar i flyttkartongen du.

 4. Spikenon 12 Maj 2008 at 22:25 4

  Haha..ja det är skit överallt! 🙂 Bra då vet jag…ska förlänga kontraktet med flyttkartongen!

Trackback URI | Comments RSS

Lämna en kommentar

Pencils