2008 15 Apr

Stopp för cykelbanor i Stockholm

Skrivet av Arkiverat i Politik

Jag måste erkänna att jag är lite kluven till dessa cykelbanor i Stockholm som Svd skriver om idag. Visst är det bra att man försöker underlätta cyklandet så det är inte banorna i sig som jag är tveksam till. Utan placeringen av dom. Varför måste cykelbanorna ligga mitt i gatan? Kan man inte lägga dessa banor mellan trottoaren och parkeringsplatserna. För mig skulle det kännas bättre att cykla där än att hålla undan för trafiken och försöka väja för bilar som ska över cykelbanan för att parkera. Ta Hornsgatan där skulle man till och med kunna lägga cykelbanan på parallellgatan Krukmakargatan.

Men nu ligger cykelbanorna där dom ligger och då tycker inte jag det är så konstigt om budgeten minskats till en underhållsnivå. Underhåll dom och fundera i lugn och ro på vart man kan placera nya så att dom inte hamnar mitt i trafiken. När vi klurat på det så kan stan kanske avsätta mer pengar igen för detta projekt.

 

Inga kommentarer

Trackback URI | Comments RSS

Lämna en kommentar

Pencils